Regelmatig zijn er bijeenkomsten, waarbij we elkaar trachten te ontmoeten voorbij onze "wereldse houding". We wisselen dan van gedachten, met als uitgangspunt dat we de "Waarheid" willen ontdekken. Deze ontmoetingen dragen ook een element van toetsing in zich, opdat we niet verdwalen in fantasieën over onszelf, de medemensen en de wereld. In het Oosten wordt dit proces ook wel een Satsang-bijeenkomst genoemd. In het Westen wordt er vaak ook een verband gelegd met een "Guru", een begrip dat inmiddels een zeer negatieve connotatie in zich draagt.
Guru betekent oorspronkelijk niet meer dan "Leraar", zo zijn in het Oosten je ouders je eerste guru, daarna de leraar op school, een zeer ervaren leidinggevende, enz. Wij zijn niet zo gecharmeerd van wat er tegenwoordig allemaal wordt verstaan onder het begrip "Guru" en mensen die zich als een "Verlichte Ziel" presenteren. We hebben jarenlang een anti-sekte programma gehad, waarbij we de zogenaamde "verlichten" weer met beide benen op de grond probeerden te krijgen.
Het delen van ervaringen en het je kwetsbaar durven opstellen creëert een atmosfeer van vertrouwelijkheid, waardoor mensen vaak spontaan tot inzicht komen, bijvoorbeeld met betrekking tot bepaalde gebeurtenissen in hun leven, of terugkerende problemen, of het gemis aan humor, blijdschap, enz.
De vragen en het verlangen tot het willen "Weten" is het uitgangspunt. Tevens is er een mogelijkheid tot "toetsing" en "duiding" van al uw (spirituele) levenservaringen. Deze dialogen worden georganiseerd door de stichting Om-Shanti.